Annelies de Jager

Ik als psycholoog...

Als psycholoog ben ik rustig, open en ik kan goed luisteren zonder te oordelen. Ik help je om weer zelfredzaam te worden door een stukje met je mee te lopen in je leven, zodat je weer zelf verder kunt. Dit doe ik op een persoonlijke en cliëntgerichte manier. Jouw wensen staan centraal en ik hou geen standaardpraatje, maar verdiep me in jou en in jouw klachten. Op die manier maak ik een behandeling die helemaal aansluit bij wie jij bent en wat jij nodig hebt. Uiteraard is de behandeling die we dan starten wel wetenschappelijk onderbouwd.

Ik vind het contact met jou enorm belangrijk. Daarom ben ik tussen de consulten door telefonisch en per mail te bereiken, zodat ik je kan ondersteunen op de momenten waarop je het nodig hebt.

Christelijke levensbeschouwing

Ik ben christen, maar mijn behandeling heeft geen christelijke inslag, tenzij jij er om vraagt.
Ik merk dat steeds meer christenen mijn praktijk vinden en het prettig vinden dat het geloof ter sprake kan komen in de gesprekken. Het kan dan ook die ruimte krijgen.

Ben jij geen christen, of heb jij een andere geloofsovertuiging? Dat maakt voor mij niet uit. Je bent net zo welkom!

Meer over mij

Ik ben getrouwd met mijn lieve man en samen hebben wij twee dochters. Ik hou ervan om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden. Verder vind ik het leuk om lekker te koken, te wandelen met onze hond, om creatief bezig te zijn en te genieten van de natuur. Daarnaast hou ik erg van zingen en muziek maken. Verder vind ik het vooral erg fijn om mezelf helemaal terug te trekken in een goed boek, een meditatie of lekker een dagje naar de sauna te gaan.

over annelies de jager

Studie en Opleiding

Aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam heb ik mijn Bachelor en Master Klinische Psychologie behaald. Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan in praktijkstages bij PsyQ en Bouman Verslavingszorg. Ik heb sinds 2016 mijn eigen praktijk. De praktijk ben ik gestart in Rotterdam, maar inmiddels ben ik alleen nog werkzaam in Gouda. Ik geef sinds 2016 verschillende soorten individuele en relatietherapie. En heb daardoor nu ook veel ervaring hiermee.
Ik vind het belangrijk om up-to-date te blijven met mijn kennis over de laatste ontwikkelingen van de therapieën die ik toepas en om nieuwe technieken te blijven aanleren. Daarom volg ik elk jaar een opleiding om mijzelf bij te blijven scholen.

Opleidingen die ik o.a. tot nu toe met succes heb afgerond, zijn:

  • EFT Relatietherapie
  • IBCT Relatietherapie
  • het KOP-model

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging NIP.

over mij

Samenwerking

Sinds mei 2023 werk ik niet langer alleen in de praktijk, maar wordt ik ondersteund door Anne Marie Kattenberg. Ze stelt zich hier onder even voor:

Ik als psycho-sociaal therapeut

Als psychosociaal therapeut ben ik er voor jou. Ik ben er, om te luisteren naar jouw verhaal en dáár in te haken waar het moeilijk en verdrietig is of waar het je stopt op dit moment in je leven. Ik kan je helpen om patronen te ontdekken, inzicht te krijgen in waar je vandaan komt, aan te sluiten bij waar je nu staat in het leven en je helpen focussen op waar je naar toe wilt.
Mensen omschrijven mij als warm, open, betrokken en authentiek.

Ik werk al jaren als verloskundige in Rotterdam en geef daarnaast ervaringsgerichte trainingen gericht op visie. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik graag naar mensen luister, met hun wil delen in hun zorgen, vragen, trauma’s en/of rouw. En dat ik passie heb om met mensen onderweg te gaan en hen te helpen ontdekken hoe ze weer opnieuw in verbinding kunnen komen met zichzelf en hun omgeving. Die passie kan ik kwijt in mijn vak als psychosociaal therapeut.
Als je daarnaar op zoek bent, meld je dan aan voor een intakegesprek.

Meer over mij

Naast mijn werk als verloskundige en psycho-sociaal therapeut ben ik moeder van een prachtige tiener. En geniet ik erg van buiten zijn. Ik werk graag in mijn moestuin en sta ook graag in de keuken om te bakken of te koken. Verder word ik erg blij van maar lekker wandelen, hardlopen en goede koffie!

Studie en Opleiding

Aan de Christelijke Hogeschool in Ede heb ik mijn Bachelor Verpleegkunde gehaald. Daarna heb ik aan de Hogeschool van Antwerpen Verloskunde gestudeerd. Na mijn studie heb ik een poos ontwikkelingswerk gedaan en bij terugkomst in Nederland vervolgens een opleiding gedaan tot coach & trainer bij YWAM Discovery.
Bij Bureau de Roos heb ik mijn Opleiding tot Pyschosociaal Therapeut behaald. In 2023 deed ik bij praktijk Eleison mijn laatste stage. En dat bleek zo’n fijne werkplek; dat ik vanaf 2024 daar wekelijks te vinden zal zijn.

Anne Marie Kattenberg